Blog – Salamon Motor Sopron

Hogyan gondoskodj motorod téli álmáról?

2019-10-22 | salamon

Lassan, de biztosan közeleg az az idő, amikor már praktikátlan és kényelmetlen is motorra ülni – elővesszük hát az autót és/vagy a tömegközlekedést. De vajon mi legyen a motorral, hogyan rakjuk el télire? Ha ez lesz az első téli időszakod a motoroddal, figyelj jól!

Hogyan motorozz ősszel?

2019-10-22 | salamon

A „szezon vége” kifejezést mindenki másképp fogadja. Van, aki csalódottan, van, aki beletörődve, és van, aki visszakérdez, hogy ugyan, mi az? Mások vagyunk, mások a szokásaink és a motorozási stílusunk, egy azonban biztos: amíg ilyen kellemes a vénasszonyok nyara, nem szívesen tesszük el a motort. Felmerül tehát egy fontos kérdés: hogyan motorozzunk ősszel?

Hogyan kíméld a gumiabroncsot és honnan tudod, hogy ideje lecserélni?

2019-10-09 | salamon

A karbantartás ugyanúgy része a motorozásnak, mint a hosszú túrák és a kellemes kanyargások – az ilyen napok után azonban felmerül az emberben, vajon mikor van itt az ideje abroncsot cserélni? És hogyan lehetne meghosszabbítani a gumi élettartamát?

Hogyan motorozz a városban? Túlélési tippek a szezon hátralévő részére

2019-10-05 | salamon

Most lett csak meg a jogsid, vagy korábban nem vezettél még nagyvárosban? Összegyűjtöttük neked, mennyivel több dologra kell figyelned a városi forgalomban motorozva, mintha csak autópályán vagy kisebb településeken közlekedsz.

Miben különbözik az autó- és a motorvezetés?

2019-09-19 | salamon

Ha autóból ülsz át motorra, vagy csak tervezed a motoros jogsit a B kategória mellé, fontos tudnod, hogy a két vezetési stílus ég és föld! Nem csak a kezelőszervek mások: teljesen máshogy kell motorosként gondolkodni, mint amikor autóval indulsz el a forgalomban. Összegyűjtöttünk Neked néhányat a legfontosabb dolgokból.

Hogyan válassz bukósisakot? 5 + 1 szempont a biztonságos választáshoz

2019-09-10 | salamon

A bukósisak az egyik legfontosabb védőfelszerelésed – és bár minden más protektor viselése a kedvedre van bízva, a megfelelő bukósisak hiányáért bizony a rendőrség is büntet. Ha most állsz a vásárlás küszöbén, adunk néhány tanácsot, ami mentén elindulhatsz a tökéletes kobakvédő felé.

Miért életbevágó, hogy rendszeresen szervizeld a motorod?

2019-08-12 | salamon

Miért életbevágó, hogy rendszeresen szervizeld a motorod?

A motorosokat nem veszi körül kasztni így még fontosabb, hogy a motorjuk mindig makulátlan legyen. Mit is jelent ez pontosan, és melyik miért fontos? Ha még kezdő motortulajdonos vagy, feltétlenül olvass tovább – de haladóként sem árt az ismétlés 🙂

Motoros ruha és felszerelés – miért fontos a megfelelő méret kiválasztása?

2019-08-01 | salamon

Mostanában kezdenél el motorozni, és keresed a megfelelő védőöltözetet? Régi motoros vagy, aki újrakezdené a szenvedélyét? Esetleg szeretnéd, ha a párod is motorozna? Van néhány dolog, ami nagyon fontos a biztonságotok érdekében, éppen ezért szeretnénk, ha időben megismernétek őket.

Hol vannak a legjobb motoros utak Sopron környékén?

2019-07-05 | salamon

Túrázni indulnál a haverokkal, de nincs ötletetek, merre induljatok? A Mátra túl messze van egy kis kiránduláshoz, de szívesen kanyarognátok valamerre? Összegyűjtöttük a legjobb motoros utakat Sopron környékén, hogy megkönnyítsük nektek a tervezést.

HondaKawasakiKTMSuzukiYamaha