Blog – Salamon Motor Sopron

Mire figyelj használt motor vásárlásakor?

2020-01-19 | salamon

Mire figyelj használt motor vásárlásakor

A használt motor is lehet jó motor, ha tudod, mit keresel. Mire figyelj oda, ha használtan szeretnél motort vásárolni? Mik lehetnek az árulkodó jelek, és mikor mondhatod jó szívvel, hogy megtaláltad a tökéletest? Összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat, sőt, még néhány pluszt is, amivel kihozhatod a maximumot a használtmotor vásárlásból.

A legveszélyesebb motoros utak Magyarországon

2020-01-12 | salamon

Mitől lesz egy út motoros út? Mi alapján dől el, hogy veszélyes-e az adott útszakasz a motorosokra és melyek ezek az utak vagy útszakaszok Magyarországon? Ezeket a kérdéseket boncolgattuk nektek ma.

Létezik-e téli gumi motorra?

2019-12-12 | salamon

Most, hogy leesett az első hó – jóval hamarabb a vártnál – aktuális a kérdés: vajon kell-e téli gumi motorra? Ha kell, milyen és hogyan válaszd ki?  Ha te is motorral mész télen dolgozni, vagy csak kikapcsolódni, van számodra néhány jó tanácsunk.

Hogyan motorozz télen?

2019-12-03 | salamon

Biztonságos motorozás télen

A szezon vége kifejezés sok motoros számára nevetséges fogalom, hiszen munkájukból vagy elhivatottságukból adódóan nem csak tavasztól őszig, de télen is motoroznak. Úgy döntöttél, kipróbálod, milyen az, télen is motorral jársz munkába? Összegyűjtöttünk pár dolgot, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy biztonságosan motorozhass a hidegben.

Hogyan gondoskodj motorod téli álmáról?

2019-10-22 | salamon

Lassan, de biztosan közeleg az az idő, amikor már praktikátlan és kényelmetlen is motorra ülni – elővesszük hát az autót és/vagy a tömegközlekedést. De vajon mi legyen a motorral, hogyan rakjuk el télire? Ha ez lesz az első téli időszakod a motoroddal, figyelj jól!

Hogyan motorozz ősszel?

2019-10-22 | salamon

A „szezon vége” kifejezést mindenki másképp fogadja. Van, aki csalódottan, van, aki beletörődve, és van, aki visszakérdez, hogy ugyan, mi az? Mások vagyunk, mások a szokásaink és a motorozási stílusunk, egy azonban biztos: amíg ilyen kellemes a vénasszonyok nyara, nem szívesen tesszük el a motort. Felmerül tehát egy fontos kérdés: hogyan motorozzunk ősszel?

Hogyan kíméld a gumiabroncsot és honnan tudod, hogy ideje lecserélni?

2019-10-09 | salamon

A karbantartás ugyanúgy része a motorozásnak, mint a hosszú túrák és a kellemes kanyargások – az ilyen napok után azonban felmerül az emberben, vajon mikor van itt az ideje abroncsot cserélni? És hogyan lehetne meghosszabbítani a gumi élettartamát?

Hogyan motorozz a városban? Túlélési tippek a szezon hátralévő részére

2019-10-05 | salamon

Most lett csak meg a jogsid, vagy korábban nem vezettél még nagyvárosban? Összegyűjtöttük neked, mennyivel több dologra kell figyelned a városi forgalomban motorozva, mintha csak autópályán vagy kisebb településeken közlekedsz.