Hol vannak a legjobb motoros utak Sopron környékén?

2019-07-05 | salamon

Túrázni indulnál a haverokkal, de nincs ötletetek, merre induljatok? A Mátra túl messze van egy kis kiránduláshoz, de szívesen kanyarognátok valamerre? Összegyűjtöttük a legjobb motoros utakat Sopron környékén, hogy megkönnyítsük nektek a tervezést.

Fertő-tó környéke

Ez egy hosszabb túra, melynek minden főbb állomása egy-egy nevezetességet, egy híres várat vagy kastélyt látogat meg. Bevállalós csapatoknak szívesen ajánlom, hogy toljátok le egyben – a főbb állomásokon biztosan találtok jó szállást. Ha viszont nincs egy szerre ennyi szabadidőd, szedd darabjaira a túrát, és látogass meg minden hétvégén egyet belőle.

A túra Sopronból indul, Kópházára, onnan fel az L430-ra Deutschkreuz felé. Innen át kell majd nyergelni a B62-re Weppersdorf felé, Lackendorfot érintve egészen Weppersdorfig. Innen az L148-on Schwarzenbrachig visz az út, onnan még tovább kell menni Hochwolkersdorfig, ott felhajtani az L149-re és elrobogni egészen Fraknóig (Forchtenstein), ahol Fraknó vára lesz az első úticél. Eközben számos városon áthaladsz majd, ahol megállhatsz enni-inni, tankolni, pihenni, de ha úgy érzed, akár szállást is kereshetsz közben – hiszen nem hajt a tatár.

Ha Fraknóban kinézelődted magad, az L223 lesz a te utad Mattersburgig. Menj keresztül a városon, majd balra a B50-esen Eisenstadt felé.  Átmész majd Wulkapordesdorfon, mielőtt megérkezel Eisenstadt központjába, ahol a körforgalomban már látni fogod, merre kell menni az Esterházy kastély felé, ami a túra második állomása, és rengeteg látnivalóval is gyönyörködtet.

Innen csak vissza kell majd menned a körforgalomhoz, tovább a B52-esen Rustig. Ruston balra az L209-esen Oggauig, ahol a vasút után jobbra rákanyarodhatsz a B50-esre. Innen az utad Donnerskirchen, Purbach, Breitenbrunn és Winden am See városokon vezet majd keresztül. Az utolsó város (Jois) után jobbra látod majd az L257-es utat, amin tovább kell hajtanod a vasat a B51-re. Innen Neusiedl am See majd Weiden am See következik, ami után jobbra lesz az L205. Ezen eljuthatsz Podersdorf am See, Illmitz, Apetlon és Pamhagen után a magyar határig. Innen Fertődig valószínűleg már ismered az utat, Fertődön az Eszterházy kastélyt érdemes meglátogatnod, majd onnan továbbmenni Nagycenkre, ahol a Széchenyi kastély vár lenyűgöző pompájával, mielőtt visszatérnél Sopronba.

A túra alatt mintegy 150 kilométert Burgenland mesés vidékein tehetsz meg, ezek közül kifejezett kedvencünk az L223-as keskeny hegyi útja Fraknó (Forchtenstein) környékén.

Pannonhalmi apátság

Sopronból indulva Fertőd és Csorna felé haladva izgalmas, szép tájakon juthatsz el Pannonhalmára, ami varázslatos kisváros, gyönyörű helyekkel és finom ételekkel vár majd. Egynapos, rövid kiruccanásnak megfelelő, hazafelé pedig tehetsz egy kis kanyargós kitérőt, ha Csornánál lekanyarodsz Beled felé egészen Ostffyasszonyfáig, ahol nem csak versenypálya, de jó utak is várnak, akár helyi motorosok társaságával.

Neked melyik a kedvenc utad Sopron környékén? Ha van bevált túraútvonalad, rövid kiruccanós kedvenc utad, írd meg nekünk emailben!