Yamalube

2008-04-17 | salamon

Az egyetlen, kifejezetten Yamaha ATV, motorkerékpár, robogó vagy hószán termékekhez kifejlesztett kenőanyag. A Yamalube életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy a motorsport barátok a lehető legfinomabban dolgozó motorolajat használhassák Yamaha gépeikben. Természetesen „A tökéletes olaj”, mint olyan, nem létezik. Épp ezért fejlesztették a Yamalube termékeket olyan szempontok alapján, melyeket kifejezetten a Yamaha erőforrások követelnek meg.

Miért gyárt a Yamaha saját olajat?
Amikor a Yamaha cég motorgyártásba kezdett, a mérnökök a már piacon levő márkásabb olajakat ajánlották használni. Hamar kiderült, hogy ezek nem képesek oly mértékben védeni az alkatrészeket a kopástól és a roncsolódástól, mint amit elvártak.Ez sokszor teljesítmény vesztéshez és a blokk élettartamának jelentős csökkenéséhez vezetett. Ezek után a Yamaha szinte küldetésnek vette, hogy kuncsaftjai számára valamilyen speciális olajat fejlesszen ki.

A mérnökök belevágtak a kenőanyagok fejlesztésébe, hogy végül olyan termékeket hozzanak össze, melyek megfelelnek a magas követelményeknek. A legnemesebb anyagokat a legprecízebb számítások alapján keverték össze, így a motor megfelelő védelmet élvezve teljesíthet azon a maximális teljesítményen, amire a gyárban megtervezték. A fejlesztés végül saját prémium kvalitású kenőanyagunkhoz vezetett – a Yamalube-hoz.

Természetesen a Yamaha csónak- és hajómotorokhoz is vannak megfelelő termékek.