Valentino Rossi 100. futamgyőzelmét érte el!

2009-07-10 | salamon

d000777B94226b9ae0bd5.jpg 

A Yamahával versenyző olasz Valentino Rossi nyerte a Holland Nagydíjat a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában. Második a spanyol Jorge Lorenzo, míg harmadik az ausztrál Casey Stoner. Rossinak ez volt a 100. futamgyőzelme, elsőségével pedig a pontversenyben is ellépett riválisaitól. Talmácsi Gábor kitűnő rajt után visszaesett, és három kiesés révén végül a 16. helyen végzett. A 250 köbcentiméteres kategóriában Tóth Imre a 15. lett, ezzel egy pontot szerzett.

MOTOGP – ROSSI NYERT, TALMÁCSI 16.

TALMA GRATULÁLT ROSSINAK

„Az elején nagyon jól ment minden, meccsben voltam a többi versenyzővel. Aztán kicsit csökkent a tapadás, és nem tudtam olyan gyors köröket menni – mondta a magyar versenyző. – Ez volt a második versenyem, egyre többet tudok a motorról, a következő versenyen már szeretném megszerezni az első világbajnoki pontjaimat. Gratulálok Valentino Rossinak a századik sikeréhez, nagyszerű, amit évek óta a pályán, és azon kívül is tesz.”

„Még néhány változtatást meg kell tennünk ahhoz, hogy versenyképes legyek. Nem kapkodunk, lépésről lépésre haladunk előre, hosszú távon ez lesz a kifizetődő. Sokáig szeretnék a többiekkel együtt maradni, huszonhat körös a verseny, amely komoly koncentrációt igényel” – nyilatkozta Talmácsi Gábor a Holland Nagydíj időmérőjét követően.

Nos, Talmácsi óhaja a rajt után néhány körig teljesült is, sőt: a magyar versenyző remek rajtjával a 15. pozícióba került. Később Dani Pedrosa kicsúszása után már 14. is volt egy rövid időre.

Közben az élen Valentino Rossi ellépett a mezőnytől, mögötte Jorge Lorenzo feljött a második pozícióba, és alakulóban volt az előző versenyhez hasonló izgalmas küzdelem kettejük között.

Talmácsi eközben visszaesett: Elias, Canepa, Takahasi és Gibernau is visszaelőzte, és kezdett leszakadni a mezőnytől. Andrea Dovizioso kiállása után a 17. helyen körözött.

Az élen Lorenzo folyamatosan több másodperccel haladt Rossi után, mögöttük Casey Stoner gyakorlatilag légüres térben motorozott.

Így mégsem alakult ki izgalmas hajrá, Rossi magabiztosan hozta a versenyt, s ezzel megszerezte 100. futamgyőzelmét.

Talmácsi Gábor végül a 16. helyen végzett, mert Mika Kallio a hajrában bukott.

MOTOGP

1. Valentino Rossi olasz Yamaha 42’14.611