Rossi 2012-ig maradhat a Yamahánál

2010-01-15 | Katona Balázs

A jelek szerint várni kell még arra, hogy a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának győztese, Valentino Rossi a Formula-1-esek közé kerüljön.

A „Doktor” a legutóbbi futamon, Malajziában a harmadik helyet szerezte meg, ezzel pályafutása kilencedik világbajnoki címét gyűjtötte be.

Rossi szerződése 2010-ben jár le csapatánál, és szó volt róla, hogy ezután négy kerékben, az F1 szakágban folytatja pályafutását. Ám könnyen lehet, hogy várni kell még a sportágváltásra.

„Ha ma kellene döntenem, további két évre aláírnék a Yamahához. Jövőre a világbajnoki cím megvédése a célom, de olyan trónkövetelők vannak, mint Stoner és Lorenzo, tehát nehéz dolgom lesz.”

Az olasz klasszis már mindent megnyert, amit lehetett a MotoGP-ben, de egy kihívás még áll előtte: meg akarja dönteni Giacomo Agostini csúcsát. A legendás honfitárs 122 futamgyőzelem után vonult vissza. Rossi 103-nál tart.

„Talán elérhetem ezt a rekordot, de ez attól függ, hogy miként döntök a szerződésem lejárta után.”

Olaszországban azt szeretnék, ha egy Ducatival, vagyis olasz motorral sikerülne Rossi csúcsdöntése, de erre elenyésző az esély. A 30 éves klasszis még 1996-ban a 125 kcm-es kategóriában kezdte pályafutását, a királykategóriában 2002 óta versenyzik.