Ninja ZX-10R Győztessé koronázva

2010-01-16 | Katona Balázs

Több hónapnyi intenzív tesztelés után a Kawasaki büszkén mutatja be az új ZX-10R-t, amely megnyerte az összes nagy európai magazin összehasonlító tesztjét.

Emellett a Kawasaki új superbike-ja megnyerte az egyik legnívósabb, világszerte megjelenő magazin összehasonlító tesztjét, a ‘Supertest 2008′-at.

A Ninja ZX-10R sokszor állt a összehasonlító tesztek élén, az újságírók egybehangzó véleménye szerint ez a modell áll a legközelebb a valódi négyhengeres Superbike versenymotorokhoz.

A Supertest 2008-ban elért első helye nyilvánvalóan bizonyítja a Ninja ZX-10R kimagasló teljesítményét. A nagyon átfogó teszt alkalmával, melyet a spanyol Almería versenypályán tartottak április elején, a világ minden tájáról érkező újságírók az utcai és pályahasználatot tesztelték a piac összes elérhető modelljén.

A tesztelők elismerték a nagy Ninja kivételesen erős és lágy motorját, illetve rendkívüli kezelhetőségét, mely egyszerre teszi bizalomkeltővé és élvezetessé a vezetését. A hátsó kerék kivételes tapadása, a remekül működő futómű és a tökéletes stabilitás valamint az éles és precíz fordulás tették győztessé a Ninja ZX-10R-et.

Az SWA Supertest 14 nemzetközi motorkerékpáros magazin részvételével zajlott. Az európai magazinok: Solo Moto (Spanyolo.), Due Route (Olaszo.), Moto Revue és L’Integral (Franciao.), MO magazine (Németo.), Moto 73 (Hollandia), MC Folket (Svédo.), Motojornal (Portugália), 0-300 és 2 Troxoi (Görögo.) és Moto Sport Schweiz (Svájc).

További európai motoros újságok összehasonlító tesztjeinke végeredménye

  • Motorrad (Németo.) 1. hely – Ninja ZX-10R, 169 pont
  • Moto Journal (Franciao.) 1. hely – Ninja ZX-10R, 14 pont
  • Motor (Hollandia) 1. hely – Ninja ZX-10R, 5 pont

A Masterbike 2008 teszten, mely szintén egy nemzetközi összehasonlító teszt, a második helyet értük el.