Mit tudnak az elektromos robogók? Kipróbáltuk!

2019-05-08 | salamon

Gyakran közlekedsz a városon belül? Zavar, hogy folyton dugóba kerülsz, és késel, hiába indulsz el bőven idő előtt? Ismerd meg a NIU-t, az elektromos robogót, ami forradalmasítja a városi közlekedést!

A városi közlekedés idegőrlő percei akár órákká is nőhetnek egy-egy forgalmas időszakban. Ezt az autóval és tömegközlekedéssel munkába járók egyaránt érzik és tapasztalják – van erre egyáltalán megoldás?

Tudjuk, hogy az elektromos robogók és elektromos motorok egyelőre még elég megosztó hatással vannak a motoros társadalomra, de az első próbák alapján a NIU kiváló alternatíva, érdemes adni neki egy esélyt.

Mit tud a NIU?

A NIU egy viszonylag könnyű, elegáns külsővel rendelkező elektromos robogó, melynek segítségével könnyedén és fennakadás nélkül közlekedhetsz a városon belül. A robogó 78 kg-s üres tömegét a kivehető akkumulátora sem növeli meg túlságosan, így hihetetlenül könnyű vele manőverezni szűkös helyeken is. Motorjának fejlesztését a BOSCH végezte: 35 Nm forgatónyomaték és névleges 1800 W teljesítmény áll rendelkezésedre, ha a NIU mellett döntesz.

Az elektromos robogó végsebessége 45 km/h, hiszen városi közlekedésre készült. Ülése puha, kényelmes, a motor maga pedig 165 kg-ig terhelhető. LCD kijelzővel, LED fényszóróval, -helyzetjelzővel és -hátsó lámpával, valamint kihajtható utas lábtartóval felszerelt, kompakt kis járgány. A NIU hossza 1800 mm, szélessége 740 mm, magassága pedig 1130 mm. Elegáns megjelenésének és kényelmes kialakításának köszönhetően nyugodtan felpattanhatsz rá öltönyben/kosztümben is, így tényleg alkalmas a mindennapi munkába- és meetingekre járásra.

NIU-N akkumulátor

A Panasonic által kivitelezett, lithium-ion cellákból felépülő akkumulátor 60V feszültséggel bír, kapacitása pedig 29 Ah. Az egyik legjobb tulajdonsága az akkumulátornak, hogy bár 51 km-es a hatótávolsága, az irodába érkezve egyszerűen kivehető és – mivel csupán 10 kg – könnyedén mozgatható. Az egész úgy néz ki, mint egy kisebb laptoptáska, még füle is van, külső borítása pedig elegáns, sima és fekete. Amíg dolgozol, eltöltődik csendben a sarokban, a munka végeztével pedig csak bepattintod, és a hazaúton még kényelmesen belefér az edzés, egy mozi, bevásárlás, egyéb szabadidős programok is.

Az akkumulátorra 2 év garanciát vállalunk.

Miért szerettünk bele?

A NIU könnyen rabul ejti az ember szívét, főleg, ha sok hasznos órát pazaroltál már el a városi dugóban ülve. Kényelmes ülése remek pozíciót biztosít a vezetéshez, az LCD kijelzőn minden egyértelműen visszakövethető, nincsen rajta semmilyen zavaró tényező. Az indítógomb mellett menetprogram-választóval is felszerelték, valamint kapott tempomatot is, hogy a lehető legkényelmesebbé tegye számodra az utazást.

A kis robogóban helyet kapott továbbá egy pohártartó, egy táskaakasztó, valamint egy USB töltőcsatlakozó is, így minden feltétel adott számodra a munkába/egyetemre járáshoz.
A NIU tervezői gondoltak az utasokra is: kihajtható, széles lábtartó és kétoldali kapaszkodók teszik komfortossá a motor hátsó részét.

A 220mm -es hidraulikus dupladugattyús tárcsafék elől, és a hátra felszerelt 180mm-es hidraulikus tárcsafék minket azonnal meggyőzött a biztonságos közlekedésről és megállásról.

Miért ajánljuk neked is?

Amellett, hogy valóban búcsút inthetsz végleg a városi dugók által okozott idegeskedésnek, a NIU-val anyagilag is jól jársz. Míg az autód a dugóban állva csak úgy falta az üzemanyagot, addig a NIU mindezt megspórolja neked – és még többet is. Gondolj csak bele: a folyamatosan növekvő üzemanyagárak mellett, ha csak évi 10.000 km-en cseréled le az autódat a NIU-ra, máris 100 000 forintot spóroltál meg magadnak. Emellett a NIU szervízköltségei sem egetverők: nincs olajcsere, a hajtás szervizelését is úgy, ahogy van, elfelejtheted, a fékbetétet kell csak cserélned, így a szervízintervallum 1 év, vagy 4000 km.

Tetszik, amit olvasol, de még bizonytalan vagy? Gyere el hozzánk a Salamonmotor üzletébe, és győződj meg róla a saját szemeddel! Ha további kérdéseid merülnének fel, természetesen azokra is szakszerű válaszokkal tudunk szolgálni.