Kőszárhegy- Motocross

2008-04-17 | salamon

hirdepo_more_909.jpgTömegsport Kupa másodszor.
A Kőszárhegyi MSE rendezésében került sor az Országos Tömegsport Kupa második fordulójára a Csillagvölgyi motocross pályán.

Ahogy ez várható volt, igen magas volt a nevezői létszám, 145 versenyző hosszú sora kígyózott a kora reggeli gépátvételnél. Az időjárás most is kegyes, a rendező pedig gondos volt a pálya felkészítésében és minden tekintetben.

Sajnos a verseny folyamatosságát kellemetlen balesetek hátráltatták, mely egy órás kiesést eredményezett. Ennek ellenére sikerült a futamokat rendben és eredményesen lebonyolítani.
A kategóriák dobogósairól az alábbi távirati stílusban számolunk be:
Extra125: Bódis Roland ezuttal 4 ponttal többet hozott mint korábban, ez elég is volt ahhoz, hogy átvegye a lista elsőséget Horváth Páltól, ha csak 1 ponttal is. Szatyina Gábor bronzérmes lett.

Extra250: A Salamon testvérek is megérkeztek erre a fordulóra és ahogy várható volt, „keményen labdába is rugtak”. Már első futamban az 1. és 2. helyet megszerezték, Barna és Kornél sorrendben. Aztán Barna a 2. futamban is diadalmaskodott, de Kornél sajnos Schrenkh Péterrel történt súlyos ütközés után a mentőben végezte. Az balesetben Schrenckh sorsa volt az igazán válságos, akire bizonyára komoly műtét várhat. A győztes mellett Sedulyák és Elek Zoltán ünnepelhetett a dobogón.

A125: Bordás László totális győzelmet aratott, át is vette a listavezetést a gyenge napot kifogó Baracskai Pétertől. Marosi Dávid szerzete meg az ezüstöt és Püspöki a bronz érmet.
A250: Csíki Balázs az előző fordulón mindössze 2×16 pontot hozott össze, ám ezúttal keményen markolta a gázt, mindkét futamát megnyerte és a táblázaton a 3. helyre lépett előre. A második helyezett Berényi Ottó egy pontra megközelítette a táblázaton a még mindig élen álló Sándor Richárdot, aki ezúttal az első futamban csak 15, a másodikban 20 pontot szerzett.B125: Kiss Sebastián nyert, Rizmann és Borbély volt a további sorrend. Rizmann maradt a táblázat élén, de Kiss és Borbély nagyot lépett előre, megszerezve összesítésben az értékes 2. és 3. helyet.

B250: Szöllősi György mindkét futamot elvitte, ezzel nagyot lépett előre Nyáregyházi formájához képest, el is foglalta a táblázaton az ezüstös helyet. Szücs Tibor ezúttal második, Gacsal Rajmund harmadik lett.

Senior125: A profi osztályból érkezett Jeszenszki Péter úgy tűnik kisajátítja a dobogó felső fokát ezévben, második győzelmét is megszerezve. Zanócz és Técsy Sádor lett még dobogós helyezett ebben a géposztályban és ez most a sorrend az összesített ponttáblázaton is.

Senior250: Összetettben Polgár Gergely nyert Soóky László és Forgács József előtt, Forgács az 1.futamban hibázott, a másodikat nyerte, igy az összesítésben meg tudta tartani vezető pozicióját.

hirdepo_more_909.jpghirdepo_more_907.jpg Salamon Kornél #36 a levegőben