A Doktor a világbajnoki cím kapujában

2009-10-24 | salamon

stoner_rossi_540_1018.jpg 

Az ausztrál Casey Stoner nyerte meg a MotoGP királykategóriájának Ausztrál Nagydíját, így hazai pályán ünnepelhetett. Valentino Rossi második helyével közel került a világbajnoki címhez, miután nagy riválisa, Jorge Lorenzo a rajtot követően kiesett, így elesett a pontszerzéstől. Talmácsi Gábor a 13. helyen fejezte be a futamot.

A rajtnál történt a nap legfontosabb eseménye a királykategóriában, miután az Estorilban remeklő Jorge Lorenzo túlságosan ráfutott Nicky Haydenre, elvesztette egyensúlyát, és kicsúszott a homokágyba.

A rajtnál némiképp visszaeső Rossi ezzel megnyugodhatott, hiszen tudta, már dobogós hellyel is hatalmas lépést tesz a vb-cím felé. A Doktor ennek megfelelően nagyon taktikus versenyzést mutatott be, a futam elején tartotta a lépést a Dani Pedrosával és Casey Stonerrel.

Pesaro melletti házában holtan találták a nyolcszoros világbajnok Valentino Rossi mostohaapját; olasz lapértesülések szerint a jelek arra utalnak, hogy Mauro Tecchi öngyilkosságot követett el.

A helyi média szerint az 52 esztendős Tecchi állítólag szerdán vetett véget önkezével az életének. Stefania Palma, Rossi édesanyja és férje a hét elején összeveszett, majd az asszony elköltözött Tavulliába. Több alkalommal is felhívta a férjét, és miután nem vette fel a kagylót, megkérte néhány barátját, nézzék meg, mi történhetett.

Amikor az ismerősök bejutottak a házba, kiderült: Tecchi az ágyán fekszik, és nincs benne élet. Mellette egy duplacsövű vadászpuska hevert.

MTI

Amikor Stoner az élen egyre nagyobb iramot diktált, Rossi beletörődött a második helybe, ám így is 38 ponttal vezet a vb-pontversenyben Lorenzo előtt (270–232).

Talmácsi Gábor a futam kétharmadában fel tudta venni a versenyt Loris Capirossival és Chris Vermeulennel, az utolsó körökben azonban már nem ment jól a gép a magyar 125-ös világbajnok alatt, így a 13. helyen fejezte be a versenyt.

Világbajnokot is avattak a Phillip Islanden: a 125 kcm-ben a spanyol Julián Simón győzelmével behozhatatlan előnyre tett szert.250 kcm-ben az olasz Marco Simoncelli nyerte meg a futamot a spanyol Héctor Barberá és az olasz Raffele De Rosa előtt. Németh Balázs a 16., Tóth Imre a 18. helyen ért célba.